WinVEN HostWare

Aplicația inovativă HostWare winVEN este proiectată să gestioneze fie o unitate, fie mai multe componente ale unui lanț de unități de alimentație publică.

Ospătarul dispune de cel mai rapid și intuitiv sistem de marcat, incluzând și sugestiile presetate de meniu (sugestii de garnituri, recomandarea unui tip de vin, etc), presetarea ‘info comanda’ (mediu, bine făcut, etc) și etapele de servire pentru bucătărie (aperitiv, fel principal, desert, etc), iar acest lucru, impreună cu transmiterea automată a comenzilor către bucătărie sau bar, prin intermediul imprimantelor de comandă, duce la eficientizarea activitatii ospatarului, acesta putându-se axa pe client si pe creșterea vânzărilor, evitând plimbările fără rost la bucătărie sau bar.

Modulul intuitiv de note de plată permite utilizarea unei multitudini de modalități de plată, incluzând cupoane (tichete, voucher-e, etc.) sau încasarea avansului pentru o rezervare/eveniment. În cazul utilizării în hoteluri, împreună cu sistemul HostWare winFRO, este posibilă încărcarea automată a notei de plată pe cont hotel, respectiv contul camerei.

Marcaj în restaurante tradiționale, fast-food-uri și linii autoservire

 • În mod de lucru tradițional, marcarea comenzilor se face pe mese cu ajutorul hărții de mese, optimizată pentru fiecare partener în parte.
 • În mod de lucru fast-food, se poate efectua deservirea clientului la tejghea, fără asocierea comenzii la o masă, imprimanta de comenzi nemaifiind necesară.
 • Inovativa interfață de marcat permite marcarea meniurilor (de tip meniul zilei) pe mai multe nivele și combinații.
 • Bonul de comanda care ajunge la bucătărie sau bar cuprinde toate detaliile necesare preparării.
 • În locul imprimantelor clasice de comandă pot fi folosite și terminale de comenzi (Kitchen Screen), care afișează pe un ecran comenzile trimise către unitatea respectivă.
 • Aplicația HostWare winVEN poate fi instalată și pe terminale mobile (smartphone sau tablete), prin urmare, ospătarul marcheaza comanda la masa clientului, evitând astfel greșelile de marcaj și rezultă creșterea vitezei de procesare a comenzilor.
Aplicație software pentru gestiunea vânzărilor în restaurant 1

Discount-urile sunt gestionate securizat, în baza card-urilor de discount sau prin setarea ”Happy hour”. Ospătarul marchează exact ca și pentru orice alt oaspete, iar sistemul aplică automat discount-ul presetat sau facilitățile de plată ale proprietarului unui card cu discount, la trecerea respectivului card prin cititorul anexat sau dacă se află în perioada presetată de ”Happy hour”. În aceeași manieră se tratează și consumul proprietarului unității (protocol).

screenshot program gestiune stocuri

Încasarea notelor de plată

 • Intuitiv și user friendly, modulul de note de plată permite atât încasarea totală a notei precum și defalcarea acesteia pe scaune(cleinți).
 • Aplicația HostWare winVEN este avizată din punct de vedere fiscal, deci va elibera bonul fiscal prin intermediul imprimantei fiscale proprii: Hostware 220.
 • Aplicația HostWare winVEN gestionează card-urile club atât pentru încasare cât și pentru reduceri, înmagazinând consumurile și sumele cheltuite de oaspeți.
 • Există posibilitatea setării unor praguri automate de discount dependente de totalul sumelor cheltuite de respectivul oaspete în unitate sau în lanțul de unități.

Decontare

 • În cursul închiderii de zi sunt listate rapoarte de încasări pe ospătari/casieri, pe unități, pe terminale fiscale, pe baza cărora se poate efectua decontarea acestora rapid și sigur.
Aplicație software pentru gestiunea vânzărilor în restaurant 2
Aplicație software pentru gestiunea vânzărilor în restaurant 3

Calculație

 • Aplicația HostWare winVEN gestionează rețetele de mâncăruri și băuturi pe mai multe nivele (rețetă în rețetă), pe baza cărora informațiile referitoare la costurile cu materia primă, respectiv adaosurile practicate stau la dispoziție la orice moment al zilei.
 • Totodată, rețetarele fac posibilă descărcarea din gestiune a materiilor prime aferente vânzărilor, în aplicația de gestiune a stocurilor HostWare WinARU.
 • Transferul consumației unui client al hotelului în cont cameră se încarcă automat în contul camerei respective, prin legătura cu sistemul de gestiune hotelieră HostWare WinFRO.
 • Materiile prime consumate conform vânzărilor se descarcă automat din gestiunile aferente, în aplicația de gestiune stocuri HostWare WinARU, la comanda referentului în gestiune.
 • În cazul utilizării în baze de agrement sau ștranduri, consumația poate fi încărcată automat pe abonamentul/biletul de intrare al clientului în sistemul de administrare și acces HostWare WinFIT.
 • Totodată, aplicația pentru gestiune stocuri în alimentație publică, HostWare winARU, dispune de interfețe cu cele mai răspândite aplicații financiar-contabile.